Nieoficjalne forum pasjonatów NC10

Nieoficjalne forum tematyczne, poświęcone netbookowi NC10.

#31 2010-03-11 17:36:55

misiek

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-10
Posty: 4

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Dziś kolejny samsung przeszedł flashowanie pozytywnie.

Punk 4 ("WinUpV01_10.exe") odpowiada za update "MICOM"

Offline

#32 2010-03-11 20:01:35

Qbik

Aktywny Użytkownik

Call me!
Skąd: wawa
Zarejestrowany: 2009-05-01
Posty: 66
WWW

Re: Bios na NC10 z Plusa.

no właśnie micom pozostał stary, jakiś pomysł jak go zaktualizować?


Opera, Miranda IM ucieczka od szarości    NC10 2GB i HDD 500GB Win7 i Mac OSX

Offline

#33 2010-03-11 21:58:49

misiek

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-03-10
Posty: 4

Re: Bios na NC10 z Plusa.

pod jakim systemem to uruchamiasz ?

Offline

#34 2010-03-11 22:33:26

Qbik

Aktywny Użytkownik

Call me!
Skąd: wawa
Zarejestrowany: 2009-05-01
Posty: 66
WWW

Re: Bios na NC10 z Plusa.

win 7

spr właśnie rzecz, o której nie pomyślałem wcześniej, a teraz wydaje się oczywiste
odpaliłem go jako administrator i ...

poszło

dzięki za pomoc

a tak BTW to za co odpowiada micom?


Opera, Miranda IM ucieczka od szarości    NC10 2GB i HDD 500GB Win7 i Mac OSX

Offline

#35 2010-03-24 08:36:57

ajozefczyk

Gość

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Potwierdzam opisana metoda działa .Na koncie administratora poszło za pierwszym razem i mogę się cieszyć najnowszym biosem niebrandowanym przez iPlusa.
Wielkie dzięki
pozdrawiam Olek

#36 2010-04-09 23:15:28

sadykpasza

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-04-09
Posty: 4

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Czy w tym nowym biosie /zapewne 11CD/ jest opcja zmiany trybu dysku sata na ahci/enhaced?

Pozdrawiam, M.

Offline

#37 2010-09-11 13:03:16

julitta

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-09-11
Posty: 1

Re: Bios na NC10 z Plusa.

mam problem ...;/ zostawiłam właczonego laptopa na noc  rano jak wstalam wlaczyl sie tylko bios i nic nie moge zrobic ;/ klawiatura w ogole nie dziala jedynym dzialajacym przyciskiem jes power;/

Offline

#38 2010-09-11 19:08:50

neotion

Użytkownik

Zarejestrowany: 2010-01-22
Posty: 20

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Odłącz zasilanie, wyjmij baterię i pozostaw go na jakiś czas. Potem załącz. Podczas startu, gdy pojawia się bios próbuj wciskać klawisz F4 (wywołanie programu Recovery). Na razie tyle mogę zasugerować po opisie objawów.

Offline

#39 2010-12-23 17:11:54

Gibol

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-12-23
Posty: 1

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Niech ktoś podeśle pliki rozpakowane do biosu 11CA bo linki nie działają.

Offline

#40 2011-02-03 18:37:52

fazzowicz

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-10-30
Posty: 1

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Można prosić o pliki do podmiany BIOS?

Offline

#41 2011-02-23 21:22:20

ariil

Gość

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Można prosić o pliki i  dokładny opis jak podmienić bios w nc10

#42 2012-01-26 12:29:41

kondziu

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-05-27
Posty: 3

Re: Bios na NC10 z Plusa.

Mogę prosić o pliki do podmiany biosu z wersji 04cd.

Offline

#43 2012-02-12 18:16:57

dd

Gość

Re: Bios na NC10 z Plusa.

marekzegarek napisał:

nic nie trzeba zmieniać wchodizsz do biosu (f2 klawisz przy starcie kompa) zakładka boot parametr "boot-time Diagnostic Screen" ustawiasz na enabled wciskasz f 10 i potwierdzasz - loga plusa nie ma tylko normalny ekran bootowania jak w zwyczajnym kompie.

#44 2012-04-26 12:19:15

kasia

Gość

Re: Bios na NC10 z Plusa.

witam
jest mozliwosc zeby ktos wstawił na jakis serwer pliki na podmiane biosu- mam 04cd
ew czym moge rozpakowac bios pobrany ze strony samsunga? i ktory pobrac?
pozdrawiam

#45 2012-06-07 20:04:58

marekzegarek

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-05-19
Posty: 15

Re: Bios na NC10 z Plusa.

znajdziesz na chomiku  nick logos2000 gość ma chyba wszystkie biosy, używałem aby podmienić na 11, ale przy użyciu programu z downgradu do 02, przy zamianie program poazywał komunikat że jakiś parametr czy nazwa biosu jest inny w sprzęcie a inny wgrywany jeden to był a03 a drugi a00, ale aktualizacja poszła tylko winda nie ruszyła bo bios w inny sposób widzi dysk, obraz z ghosta i poszło, w 11 nie ma jednak tego czego szukałęm czyli włączenia ahci, wrzuciłem potem bios 02, poszło głądko widocznie jest tylko problem z przejściem z wersji cd na ca a potem spoko , tylko w sumie i tak nic z tego bo nigdzie nie mogę znależć sterowników do ahci do xp, Pamiętaj że wszystko robisz na własne ryzyko

Offline

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
psychoterapia Piła pokoje w Łukęcinie pałac transgenderyzm forumpsychologiczne