Nieoficjalne forum pasjonatów NC10

Nieoficjalne forum tematyczne, poświęcone netbookowi NC10.

#1 2009-06-22 07:41:18

dellpoint.pl

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-06-22
Posty: 4
WWW

Samsung NC10 GPS

Witam,
ponizej przedstawiam przerobke NC10 o wewnetrzny modul GPS (koszt przerobki 500zl brutto). Po pierwszych testach lapie sygnal tak sobie, chociaz w samochodzie na desce rozdzielczej w sumie obywa sie to bez problemow. Calosc w fazie testow, screeny ponizej

http://i42.tinypic.com/1zld9j7.jpg
http://i40.tinypic.com/iwjkg8.jpg

Offline

#2 2009-06-25 20:18:57

unr3al2

Aktywny Użytkownik

7400005
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-14
Posty: 88
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

Jakie śą modyfikacje i pytanie czy trace gwarancje??

Pozdrawiam


Samsung NC 10, HDD 160GB, RAM 2GB, HSUP , WLAN BROADCOM BCM94311MCG , BIOS 05CA + Snow Leopard 10.6 Beta + MAC OS X 10.5.7.
Anchor–tekst

Offline

#3 2009-06-26 11:22:59

dellpoint.pl

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-06-22
Posty: 4
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

Jest to modyfikacja typu "plug&play" (nie wymaga lutowania ani innych nieodwracalnych przerobek), wiec nie powinna miec wplywu na gwarancje, chociaz wymaga rozebrania laptopa.

Nawigacja zostala przetestowana i dziala poprawnie, lapie ok 5-6 satelit w zaleznosci od polozenia.

Egzemplarz ze zdjecia jest do sprzedania (1999zl /HSDPA / GPS )

pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez dellpoint.pl (2009-06-26 11:24:36)

Offline

#4 2009-06-26 21:16:15

unr3al2

Aktywny Użytkownik

7400005
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-14
Posty: 88
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

to chyba wole za ta cenę zrobić dotykowy ekran i GPS na bt kupic


Samsung NC 10, HDD 160GB, RAM 2GB, HSUP , WLAN BROADCOM BCM94311MCG , BIOS 05CA + Snow Leopard 10.6 Beta + MAC OS X 10.5.7.
Anchor–tekst

Offline

#5 2009-06-27 09:04:15

dellpoint.pl

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-06-22
Posty: 4
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

Mozesz miec problem z zabudowaniem ekranu dotykowego w wersji z hsdpa (brak miejsca na modul sterowania ekranem), chociaz moze gdzies sie da go upchnac..

Offline

#6 2009-06-27 17:13:29

studzin

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-02-03
Posty: 41

Re: Samsung NC10 GPS

Powiedz mi co Ty tam wcisnołeś, że wyszło Ciebie AŻ 500zł o_O

Offline

#7 2009-06-28 12:55:48

unr3al2

Aktywny Użytkownik

7400005
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-14
Posty: 88
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

To na allegro jest taniej kupujesz karty DELL na minipci z modemem HSPA i GPS w cenie 250 PLN wiec chyba lepiej w to zainwestować   Też urządzenie typu "plug&play" tylko trzeba rozkręcić lapa bądz oddać do serwisu i w cenie 150 netto to zrobią nie tracąc gwarancji.
http://www.allegro.pl/item670612034_del … _mb_s.html
Specyfikacja modemu:
http://www.ericsson.com/solutions/mobil … _print.pdf

Pozdrawiam


Samsung NC 10, HDD 160GB, RAM 2GB, HSUP , WLAN BROADCOM BCM94311MCG , BIOS 05CA + Snow Leopard 10.6 Beta + MAC OS X 10.5.7.
Anchor–tekst

Offline

#8 2009-06-29 07:25:09

dellpoint.pl

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-06-22
Posty: 4
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

Dokladnie, tak to dziala, a 500zl wychodzi bardzo prosto - kupujesz legalny modem a nie sprzedawany na lewo  + masz uruchomionego GPSa, co wcale nie jest takie oczywiste i mozesz po prostu zostac z modemem bez dzialajacego gps (czyli sprzet+robocizna+knowhow)

Zreszta nikogo nie zmuszam do zakupu, sprzedam ten jeden egzemplarz to sie podziele metoda, chociaz moze do tego czasu ktos z was sam zrobi to wczesniej i opowie jak poszlo

Ostatnio edytowany przez dellpoint.pl (2009-06-29 07:33:53)

Offline

#9 2009-06-29 14:26:11

SlawekW

Gość

Re: Samsung NC10 GPS

unr3al2 napisał:

kupujesz karty DELL na minipci z modemem HSPA i GPS

A czy można taką kartę zamontować w NC10, który fabrycznie nie miał modemu HSPA ?

#10 2009-06-29 15:15:17

studzin

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-02-03
Posty: 41

Re: Samsung NC10 GPS

Niestety w NC bez modemu nie ma wlutowanego gniazda mPCIe, takie gniazdo owszem można bez najmniejszego problemu wlutować bo miejsce jest, ale nie mam pewności czy poza tym gniazdem jeszcze z czegoś go ogołocili.

Offline

#11 2009-06-29 17:25:51

unr3al2

Aktywny Użytkownik

7400005
Skąd: Warszawa
Zarejestrowany: 2009-03-14
Posty: 88
WWW

Re: Samsung NC10 GPS

Ja gdzieś czytałem że brakuje tylko slotu i mając doby sprzęt da się to wlutować i wszystko śmiga


Samsung NC 10, HDD 160GB, RAM 2GB, HSUP , WLAN BROADCOM BCM94311MCG , BIOS 05CA + Snow Leopard 10.6 Beta + MAC OS X 10.5.7.
Anchor–tekst

Offline

#12 2009-06-29 18:02:14

studzin

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-02-03
Posty: 41

Re: Samsung NC10 GPS

Nie trzeba mieć dobrego sprzętu, tylko troche wprawy i zwykła oporówka wystarczy bo to nie jest BGA. Wklejasz gniazdo na taśme 2stronną, tak, nożki dobrze przykrywały pady i jechane po kolei.

Albo pasta i HotAir:P

A jak nie to odpinasz kamerke w to miejsce wpinasz karte wifi USB, a w miejsce starej karty dajesz modem.

Ostatnio edytowany przez studzin (2009-06-29 18:03:56)

Offline

#13 2009-12-04 23:07:10

gucio

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-12-04
Posty: 3

Re: Samsung NC10 GPS

Czekam na nc10 wiec jeszcze nie wiem co w trawie piszczy ale w Toshibie mam odbiornik Gps polaczony na kabelek lub blue... i bez zadnych przerobek dziala jak nalezy.Odbiornik kupilem za 100,-

Offline

#14 2010-09-06 14:27:07

yugodriver

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-09-06
Posty: 1

Re: Samsung NC10 GPS

Witam,

Kupiłem moduł Dell Wireless 5520. W żaden sposób nie mogę zainstalować sterowników na NC10. Czy mógłbym prosić o instrukcje jak instalujecie sterowniki dela na naszym maleństwie?

Offline

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora