Nieoficjalne forum pasjonatów NC10

Nieoficjalne forum tematyczne, poświęcone netbookowi NC10.

#1 2009-11-07 22:55:40

ex67

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 2

Rozdzielczość 1024 x 768

Cześć Mam model NP-NC10-KA04PL. Maks rozdziałki to oczywiście 1024 x 600. Będąc jednak w Media Markcie widziałem NC10 w którym udało mi się zwiększyć rozdzielczość do 1024 x 768 z tym ze ekran pulpitu był przewijany, tzn wyświetlało się mniej ale po przesunięciu myszki na dół lub górę pulpitu ekran przewijał się na brakujący obszar.

Za Chiny nie omeg tego ustawić w swoim egzemplarzu. Czy ktoś może pomóc jak to zrobić ?

Offline

#2 2009-11-08 02:20:41

Endo

Gość

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

Jeżeli we właściwościach ekranu nie ma do wyboru tej rozdzielczości to wchodzisz w zaawansowane>monitor
tam będzie "ukrywaj nieobsługiwane" odznaczasz, [ok]
wybierasz rozdzielczość jaka Cię interesuje i jazda

#3 2009-11-08 11:39:28

ex67

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2009-11-07
Posty: 2

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

No jasne. Byłem pewien że gdzieś w XP to widziałem na stacjonarnym ale jakoś zaćmienie umysłu mnie dopadło i nie mogłem znaleźć ;D.

Dziękuj za pomoc.

Ostatnio edytowany przez ex67 (2009-11-08 11:39:47)

Offline

#4 2009-11-08 18:47:36

Qbik

Aktywny Użytkownik

Call me!
Skąd: wawa
Zarejestrowany: 2009-05-01
Posty: 66
WWW

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

jest do tego app samsunga easy resolution menager
niestety u mnie na win 7 nie działa

siagnalem go za pomoca update samsunga


Opera, Miranda IM ucieczka od szarości    NC10 2GB i HDD 500GB Win7 i Mac OSX

Offline

#5 2009-11-08 21:53:03

pinez

Użytkownik

Zarejestrowany: 2009-09-29
Posty: 29

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

Endo napisał:

Jeżeli we właściwościach ekranu nie ma do wyboru tej rozdzielczości to wchodzisz w zaawansowane>monitor
tam będzie "ukrywaj nieobsługiwane" odznaczasz, [ok]
wybierasz rozdzielczość jaka Cię interesuje i jazda

a potem możesz już użyć kombinacji klawiszy Fn+Sift+lewo/prawo

Offline

#6 2010-10-08 13:39:47

darx

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2010-10-08
Posty: 4

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

Nie mialem pojecia, ze jest mozliwosc obslugiwania wyzszych rozdzielczosci w taki sposob!

Offline

#7 2010-10-30 08:55:05

maurycy123

Użytkownik

Zarejestrowany: 2010-05-28
Posty: 13

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

ex67 napisał:

Cześć Mam model NP-NC10-KA04PL. Maks rozdziałki to oczywiście 1024 x 600. Będąc jednak w Media Markcie widziałem NC10 w którym udało mi się zwiększyć rozdzielczość do 1024 x 768 z tym ze ekran pulpitu był przewijany, tzn wyświetlało się mniej ale po przesunięciu myszki na dół lub górę pulpitu ekran przewijał się na brakujący obszar.

Za Chiny nie omeg tego ustawić w swoim egzemplarzu. Czy ktoś może pomóc jak to zrobić ?

Wlasnie zainstalowalem sobie W7 i po zainstalowaniu sterownikow od samsunga mam rodostepne rozdzielczosci:
1024 x 768
1152 x 864
Ekranu nie trzeba przesuwac. Obraz nie jest moze zbyt wyrazny ale da sie pracowac.

Pozdrawiam.
Maurycy123.

Offline

#8 2011-03-10 09:56:02

bla

Gość

Re: Rozdzielczość 1024 x 768

ex67 napisał:

No jasne. Byłem pewien że gdzieś w XP to widziałem na stacjonarnym ale jakoś zaćmienie umysłu mnie dopadło i nie mogłem znaleźć ;D.

Dziękuj za pomoc.

Mam msi winda, windows xp - chciałem skorzystać z tej opcji, ale mój windows jej nie ma? Jaka może być przyczyna? Jak ją odnaleźć/odblokować? Bardzo chciałbym uruchomić tą funkcjonalność.

Pomocy, proszę. :)

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
noclegi w Juracie chwilówki bez przelewania grosza www.ogrywamy.pl zaproszenia-weselne.eu tekst-zaproszenia-na-komunie.eu